Każde trudne sakramentalne małżeństwo jest do uratowania...

Stowarzyszenie Trudnych Małżeństw SYCHAR jest organizacją non-profit, założoną w 2007 roku przez małżonków sakramentalnych należących do Wspólnoty Trudnych Małżeństw SYCHAR. Stowarzyszenie służy realizacji celów Wspólnoty - niesie pomoc małżonkom przeżywającym kryzys małżeński. Od stycznia 2009 roku Stowarzyszenie posiada status Organizacji Pożytku Publicznego i jest wpisane do Krajowego Rejestru Sądowego (KRS) pod numerem: 0000288792.

Podatnik może przekazać 1% podatku należnego fiskusowi na wsparcie organizacji, która realizuje działania pożytku publicznego. Jedną z takich organizacji jest nasze Stowarzyszenie.

Jak przekazać część podatku na obronę małżeństw w kryzysie:

1. Wypełnić odpowiednie rubryki w rocznym zeznaniu podatkowym (PIT-36, PIT-36-L, PIT-37, PIT-28):

2. Pieniądze - 1% podatku należnego - urząd skarbowy przekaże na konto naszej organizacji.

Uwaga! Podatnik nie może podzielić swojego 1% między kilka organizacji.

Podstawa prawna: Ustawa z dnia 16 listopada 2006 o zmianie ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych oraz o zmianie niektórych innych ustaw (Dz. U. Nr 217, poz. 1588).

UWAGA! Można przy wypełnianiu rocznego PIT-u skorzystać z internetowego serwisu www.pitroczny.pl, gdzie po rejestracji w serwisie, zupełnie za darmo, będzie można rozliczyć się ze swojego podatku dochodowego za poprzedni rok. W deklarację PIT zostanie automatycznie wpisany nr KRS oraz nazwa naszego Stowarzyszenia, na rzecz którego możecie Państwo przekazać jeden procent własnego podatku za poprzedni rok.

Wystarczy kliknąć w poniższy banner:

program do pit - darmowy

Darowizny

Niezależnie, można również wpłacać darowizny na konto naszego Stowarzyszenia:

"Darowizna na cele statutowe Stowarzyszenia"

PKO BP Oddział 9 w Warszawie

Pomóż nam pomagać małżonkom - umacniać ich w wierności i nadziei!

www.sychar.org  www.kryzys.org  www.rekolekcje.sychar.org

www.rws.sychar.org    www.rws.kryzys.org